Promo banner

A+ A A-

Bos. Gradiška: Omladinsko druženje na Kozari

Omladinski krug džemata Obradovac u nedjelju, 28.4.2013. godine organizirao je jednodnevni izlet i druženje mladih iz ovog džemata. Za razliku od prošle godine kada su posjetili Sanski Most, ovaj put je to bilo posjeta Kozari.

oml-druz-koz-04-2013-2

U toku putovanja zajednički su posjetili šehidsko mezarje Kamičani u Medžlisu IZ Kozarac. Zajednički su proučili fatihu za šehide ovog džemata te posjetili džamiju Šehidija. Nakon toga su obišli čaršiju Kozarac i divili se onim što su povratnici obnovili nakon svog povratka, kada znamo da je u ovoj čaršiji gotovo sve bilo porušeno. Iz pravca Kozarca uputili su se Nacionalnom parku Kozara i Mrakovici. Dolaskom na Kozaru zajedno su posjetili nacionalni kompleks. Ostalo je vrijeme za slobodne aktivnosti i uživanje na svježem zraku. I vrijeme je bilo ugodno pa se mogla koristiti i lopta za  slobodnu igru.

oml-druz-koz-04-2013-1

Nakon lijepog druženja mladi džemata Obradovac su se uputili prema Bosanskoj Gradišci. Tokom putovanja bilo je lijepo posmatrati ljepote i krajolike,  koje nudi široki šumoviti prostor Kozare. Sretno su se vratili svome džematu u nadi da će se, ako Bog da, i naredni put zajedno družiti.

Rekić S.