Promo banner

A+ A A-

Održano mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva banjalučkog

U subotu, 27. aprila 2013. godine, u džematu Desna Novoselija u Banjoj Luci održano je takmičenje polaznika mektebske nastave za nivo Muftijstva banjalučkog.

Učešće u takmičenju su uzeli najbolji predstavnici medžlisa Muftijstva banjalučkog, koji su se takmičili u tri kategorije: kiraet mlađi uzrast, kiraet stariji uzrast i test općeg znanja.

Takmičenje je otvorio muftija banjalučki h. Edhem-ef. Čamdžić, zaželivši dobrodošlicu takmičarima sa svojim mu'allimima, te gostima na takmičenju.

mek-tak-bl-04-2013-1

Svojim prisustvom, takmičenje su uljepšali mr. Meho-ef. Šljivo, glavni urednik IIN Preporod zajedno sa novinarom gospodinom Bajrom Pervom, te prof. Esad-ef. Memić, predsjednik IZ-ce Bošnjaka u Austriji, prof. Hasudin-ef. Atanović, generalni sekretar IZ-ce Bošnjaka u Austriji, Samir Redžepović, blagajnik IZ Bošnjaka u Austriji, gospodin Tahir Džinić, mutevelija džemata Villach, IZ Austrija, poslije čega su se prisutnima obratili predsjednik IZ Bošnjaka u Austriji, glavni urednik IIN Preporoda, te mr. Muris-ef. Spahić, glavni imam Medžlisa IZ Banja Luka u svojstvu domaćina.

Imenovane komisije za ocjenjivanje znanja u sve tri kategorije uz visoku superviziju, su na nivou uradili svoj zadatak, nakon čega je muftija banjalučki proglasio pobjednike, te im uručio novčane nagrade, kao i svim takmičarima po jedan paket prehrambenih artikala.

Na nivou Rijaseta Muftijstvo banjalučko će, ako Bog da, predstavljati:

- Kiraet mlađi uzrast, Vedin Duzan iz džemata Hanifići- Čirkino Brdo, medžlis IZ-ce Kotor Varoš. Njegov mu'allim je h. Nijaz-ef. Duzan.

- Kiraet stariji uzrast, Amel Didić iz džemata Babanovci, medžlis IZ-ce Prnjavor. Njegov mu'allim je h. Nihad-ef. Salihović.

- Opće znanje, Tarik Mujčić iz džemata Podpećine, medžlis IZ-ce Banja Luka. Njegov mu'allim je h. Saudin-ef. Gulamić.

Na kraju, takmičenje se završilo učenjem dove.

Muhedin Spahić