Promo banner

A+ A A-

Održano mektebsko takmičenje MIZ Mostar

Mektebsko takmičenje za 2012/2013. godinu na nivou Medžlisa IZ Mostar održano je u nedjelju, 28.4.2013. godine, s početkom u 9h u Studentskom hotelu kod željezničke stanice. 

Pred komisijom Medžlisa IZ Mostar u sastavu: Salem ef. Dedović - glavni imam, Avdo ef. Abaza, hfz. Aid ef. Tulek, Ilham ef. Puce, Džafer ef. Alić, Arnel ef. Demirović i muallima Zejna Ćorić takmičilo se 66 polaznika mektebske nastave iz 34 mekteba.

mek-zak-most-04-2013-1

Bitno je naglasiti da je kompletna organizacija ovogodišnjeg mektebskog takmičenja, na zadovoljstvo svih učesnika, kao i prethodnih godina, bila na zavidnom nivou. Ove godine takmičenje je po prvi put održano u novootvorenom Studentskom hotelu Mostar, gdje je u restoranu hotela pripremljen i ručak za takmičare i njihove roditelje. 

Prije proglašenja pobjednika glavni imam Salem ef. Dedović se obratio prisutnim učenicima, roditeljima, muallimima i muallimama, te izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima i dobrom organizacijom mektebskog takmičenja. 

„Izuzetno sam zadovoljan organizacijskim nivoom takmičenja koje se po prvi put održava u Studentskom hotelu Mostar, a posebno me sretnim čine: Kvalitetan rad komisije koja je sprovela takmičenje, kvalitet takmičara koji su pokazali zavidan nivo znanja pristupivši odgovorno današnjem takmičenju, sa lijepim vladanjem, pažnjom i urednošću. Želim istaći da sam jako zadovoljan činjenicom da smo na ovom takmičenju imali najveći broj učesnika dosad kao i postignutim rezultatima u sve tri kategorije: test općeg znanja, učenje Kur'ana za mlađu i stariju grupu“, istakao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar prof. Salem ef. Dedović. 

Zatim je glavni imam proglasio pobjednike današnjeg takmičenja: 

Kategorija opće znanje

1. Nejra Isić, mekteb Kočine - Masline, muallim Muhjudin ef. Bećoja; 75 bodova

2. Rejhana Pobrić, mekteb Donja Mahala, muallim Jusuf ef. Kafadar; 73 boda

3. Selma Mrndžić, mekteb Dračevice, muallim Mirsad ef. Fale; 72 boda 

Kategorija Kiraet – mlađa grupa

1. Lejla Marić, mekteb Kočine – Masline, muallim Muhjudin ef. Bećoja; 59 bodova

2. Hasan Gološ, mekteb Musalla, muallim Amir ef. Delić, 55 bodova

3. Emir Drežnjak, mekteb Zalik I, muallim Šefik ef. Čavčić; 44 boda 

Kategorija Kiraet – starija grupa

1. Harun Pobrić, mekteb Donja Mahala, muallim Jusuf ef. Kafadar; 55,5 bodova

2. Jahja Bećoja, mekteb Kočine – Masline, muallim Muhjudin ef. Bećoja; 47,5 bodova

3. Aiša Čevra, mekteb Vrapčići, muallim Ćamil ef. Alić; 46,5 bodova 

Ekipni pobjednik ovogodišnjeg mektebskog takmičenja sa 181,5 osvojenih bodova su polaznici mekteba Kočine-Masline (muallim Muhjudin ef. Bećoja).

Drugo mjesto sa 159,5 osvojenih bodova osvojili su učenici mekteba Vrapčići (muallim Ćamil ef. Alić). 

Treće mjesto sa 153,5 osvojenih bodova pripalo je učenicima mekteba Donja Mahala (muallim Jusuf ef. Kafadar). 

Upućujemo iskrene čestitke svim današnjim takmičarima, a posebno pobjednicima koji će naš Medžlis predstavljati na takmičenju na nivou muftijstva koje će se održati 12. maja.

(www.miz-mostar.com)