A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Maglaj

U petak 19.04.2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Maglaj.

U okviru posjete Medžlisu IZ Maglaj, muftija zenički, u pratnji glavnog imama Izudin ef. Kruške, posjetio je tri džemata na području ovoga Medžlisa, i to: džemat Kopice, džemat Čobe i džemat Bradići.

muze-miz-mag-04-2013-1

Povod posjeta navedenim džematima bio je uvid u aktivnosti i stanje vjerskog života na ovom području.

U džematu Kopice muftija se susreo sa predstavnicima džematskog i građevinskog odbora za rekonstrukciju džamije u ovom džematu koja se gradi na temeljima džamije koju su agresori na BiH porušili 26. 06. 1993. godine.

U džematu Čobe muftija je posjetio gradilište objekta u kojem će biti smješteni imamski stan, mekteb i biblioteka ovoga džemata. Objekat se gradi u haremu džamije koji se prostire na 76 dunuma zemljišta.

U džematu Bradići muftija zenički klanjao je džuma-namaz i održao hutbu u kojoj je, između ostaloga, istakao: ''Poštovana braćo, došao sam danas u džemat Bradići da sa vama podijelim radost završetka radova na džamiji u ovom džematu, čije je otvorenje planirano za kraj mjeseca juna ove godine. Budite ponosni i radosni, jer, samo oni koji vjeruju i dobra djela čine postići će sreću i na ovom i na Budućem svijetu.''

  • 0101