Promo banner

A+ A A-

Donatorska akcija Medžlisa IZ Maglaj

hum-ak-miz-mag-04-2013-1Često smo u prilici pomagati bolesnim, nekada ne znamo kome da damo prednost, toliko je, nažalost, onih kojima je potrebna pomoć i za čije liječenje su potrebna velika materijalna sredstva.

Sudbina, i bolest, mladog Maglajlije Mirnesa Mehinagića nikog nije ostavila ravnodušnim, Mirnesov babo je šehid, kao pripadnik Armije R BiH, nekoliko godina kasnije, iznenada, i njegova majka je preselila na Ahiret. Sa svojom mlađom sestrom, uz pomoć i brigu najbliže rodbine, nastavlja da se bori kroz život u želji za boljim sutra. To bolje sutra trebao je, uz Božiju pomoć, ostvariti u najljepšim godinama i radnim angažmanu u Domu zdravlja, gdje je počeo raditi, ali tu sreću prekida teška bolest, oboljenjem limfnih žlijezda.

Medžlis Islamske zajednice Maglaj, svi imami i glavni imam h. Izudin ef. Kruško, a na prijedlog hfz. Hidajeta ef. Talića, uključili su se u ovu akciju. hum-ak-miz-mag-04-2013-2U svim džematima su u petak; 29. 3. 2013. godine, organizirane sergije, prikupljanje dobrovoljnog priloga, nakon džume namaza. Isti dan, hor Kuršumlije džamije "Revda" održao je humanitarni koncert pod nazivom "Srcem i ilahijom za Mirnesa", a učešća su uzeli i gosti iz Banovića, na čelu sa hafizom Mirsadom Mrahorovićem i načelnikom Banovića, gosp. Begom Birparićemem.

Nakon uspješne akcije Glavni imam je u četvrtak, 11.04.2013. godine, upriličio prijem za Mirnesa, te mu uručio prikupljena sredstva u, iznosu od 8.027 KM. Mladi Mirnes nije krio radost i zahvalnost prema svima u Medžlisu IZ Maglaj koji su pomogli u ovoj akciji i time omogućili da otputuje u Zagreb na daljnje liječenje. Ispraćamo Mirnesa uz dovu Allahu, dž. š., da mu podari ozdravljenje i hajirli povratak kući.

Zahvaljujemo se svim vjernicima i dobrim ljudima koji su pomogli ovu akciju, a posebno hvala prijateljima iz Banovića na čelu sa općinskim načelnikom.

Č. Š.