Promo banner

A+ A A-

Delegacija Muftijstva tuzlanskog posjetila MIZ Gradačac

U četvrtak 11. 04. 2013. godine muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović u pratnji svog pomoćnika dr. Seada ef. Seljupca i pravnika Muftijstva Muamera ef. Zukića posjetili su Medžlis IZ Gradačac u okviru prve radne posjete.

mu-tuz-pos-grad-04-2013-1

 

U zgradi nekadašnje Murat-kapetanove medrese, održani su sastanci sa imamima i članovima IO MIZ. Na tim sastancima razgovarano je o stanju vjerskog života na području Medžlisa i budućim planovima rada i projektima koji će se realizirati. Kraći izvještaj o vjerskoprosvjetnom radu podnio je glavni imam Nusret ef. Kujraković, a predsjednik IO MIZ Ishak ef. Kavazović o adminstrativno-finansijskom poslovanju. Pored izlaganja muftije mr. Vahid ef., svoje sugestije iznijeli su dr. Seda ef., pomoćnik muftije tuzlanskog i Muamef ef., pravnik Muftijstva. Po riječima muftije tuzlanskog, glavni cilj ove radne posjete jeste uspostavljanje čvršće saradnje i komunikacije, maksimalno iskorištavanje raspoloživih potencijala, njihovo uvezivanje i timski rad na raznim projektima.

mu-tuz-pos-grad-04-2013-2

 

Na spomenutim sastancima diskutirano je i o administraciji i finansijskom poslovanju Medžlisa, o radnom statusu imama i njihovom doškolovavanju, o centralizaciji, o vakufskoj imovini i povratu oduzetih vakufa, o potrebi osnivanja obdaništa, o finalizaciji radova na džamiji Husejniji, o vakufskom kompleksu oko Husejnije itd. Naglašeno je očekivanje da će ova i slične buduće posjete poboljšati ukupan rad Medžlisa, osnažiti horizontalnu i vertikalnu komunikaciju unutar IZ-e i kreirati bolje pretpostavke za međusobnu saradnju i razumijavenje u budućem radu.

mr. Nusret ef. Kujraković