A+ A A-

Muftija zenički posjetio mektebe u Zavidovićima

U subotu 30. marta 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnog imama Sulejman ef. Efendića i sekretara Edin ef. Kavazovića, posjetio je mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići. Tom prilikom muftija zenički posjetio je mektebe džemata Zavidovići – Lijeva Obala (Čaršijska džamija) (muallim hfz. Mustafa ef. Efendić), Zavidovići – Desna (Nova gradska džamija) (muallim Izet ef. Čamdžić), Rujnica (muallim Semir ef. Bektaš), Mečevići (muallim Ramiz ef. Šabić) i Krčevine (muallim Azem ef. Šabić).

mu-ze-pos-mek-zav-03-2013-1

Muftija zenički u toku mektebske 2012/2013. godine posjetio je 32 mekteba na području svih medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog. Posjete mektebima imale su za cilj upoznavanje sa stanjem mektebske nastave, upoznavanje sa načinom rada muallima, pružanje podrške muallimima u njihovom radu i poboljšanje kreativnosti muallima koja je neophodna za uspjeh u mektebskoj nastavi.

U okviru posjete Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići muftija zenički posjetio je novosagrađenu džamiju u naselju Krivaja, čije se otvorenje planira za ovu godinu, kao i džemat Krčevine u kojem je prošle godine svečano otvorena novosagrađena džamija. Muftija je u džematu Krčevine klanjao podne-namaz.

  • 0101