Promo banner

A+ A A-

MI Brajlović dodijeljen halal certifikat

U povodu uspješne implementacije zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010, Agencija za certificiranje halal kvalitete je u srijedu, 20. marta 2013. godine, organizirala svečanu dodjelu halal certifikata kompaniji MI Brajlović doo Sarajevo.

mi-brajlovic-halal-cert-03-2013-1

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Agencije za certificiranje halal kvalitete, menadžment i uposlenici kompanije, te drugi gosti i mediji.

Halal certifikat vlasniku i generalnom menadžeru, gospodinu Hamidu – Hami Brajloviću uručio je direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, gospodin Amir Sakić.

"Želim naglasiti de se menadžment MI Brajlović odlučilo za uvođenje HALAL standarda zbog ličnih vjerskih ubjeđenja porodice Brajlović. Tokom dugogodišnjeg poslovanja u svom asortimanu smo uvijek težili da koristimo HALAL sirovine. Oduševljeni smo realizacijom projekta, odnosno formiranjem Agencije za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici BiH, koja je jedina ovlaštena za izdavanje navedenog certifikata. Smatram da je HALAL certifikat veoma bitan u budućem poslovanju naše kompanije" rekao je generalni menadžer gdin Hamid Brajlović.

mi-brajlovic-halal-cert-03-2013-2

"Halal tržište u Bosni i Hercegovini je od danas bogatije za 29 novih proizvoda što će, vjerujemo, obradovati sve kupce mesnih prerađevina Mesne industrije Brajlović. Činom dodjele halal certifikata, Agencija potvrđuje da sistem proizvodnje i sirovine ispunjavaju zahtjeve Halal standarda. MI Brajlović je 53-ća kompanija u Bosni i Hercegovini kojoj halal certifikat dodjeljuje Agencija za certificiranje halal kvalitete. U našem regionu više od 130 kompanija primjenjuje zahtjeve Halal standarda u proizvodnji ili prilikom pružanja usluga svojim klijentima. Vjerujemo da će svi zainteresirani kupci iz Bosne i Hercegovine i svijeta imati priliku da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom i vrhunskih kvalitetom halal certificiranih proizvoda na predstojećem Sarajevo halal sajamu – SAHAF, koji će se održati 15-17. maja ove godine" rekao je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić.

Kompanija Brajlović je osnovana 1987. godine u Sarajevu. Do 1992. godine firma je posjedovala lanac prodavnica svježeg mesa i mesnih proizvoda. Od 2000. godine počinje sa radom mesna industrija Brajlović opremljena prema standardima i zahtjevima EU u kojoj je uposleno oko 80 radnika. Kapacitet dnevne proizvodnje je 10 tona mesnih proizvoda na bazi goveđeg/junećeg mesa i mesa peradi. Kompanija nudi paletu od preko 50 oblikovanih, polutrajnih i trajnih mesnih proizvoda čiji je kvalitet i higijenska ispravnost pod stalnim nadzorom uposlenih stručnjaka.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni i linije za proizvodnju polutrajnih i trajnih proizvoda od junećeg, goveđeg i pilećeg halal mesa koji će u narednom periodu biti označni znakom Halal kvalitete. Pored domaćeg tržišta kompanija svoje proizvode plasira i na tržište Crne Gore i Makedonije.

(www.halal.ba)