A+ A A-

Muftija zenički i muftija sarajevski posjetili ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u vladi ZE-DO kantona

U srijedu 13. marta 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je muftiju sarajevskog mr. Husein ef. Smajića.

Nakon susreta u Uredu muftije, muftija zenički i muftija sarajevski posjetili su Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZE-DO kantona, gdje su se susreli sa ministrom gosp. Ivicom Ćurićem.

mu-ze-sa-pos-min-ze-do-03-2013-1

 

Povod posjete muftije zeničkog i muftije sarajevskog ministru Ćuriću bio je razgovor o realizaciji projekta finansiranja zdravstvenog osiguranja za sve vjerske službenike na području ZE-DO kantona.

Ministar Ćurić informisao je muftije da Vlada ZE-DO kantona ima namjeru da realizira ovaj projekat u skorije vrijeme, a na sastanku su dogovoreni i konkretni koraci koje je potrebno poduzeti u realizaciji istog.

Muftija zenički i muftija sarajevski zahvalili su se ministru i Vladi ZE-DO kantona na ideji i inicijativi rješavanja problema zdravstvenog osiguranja za sve vjerske službenike na području ZE-DO kantona, ističući očekivanje da je ovo samo prva faza, te da će u sljedećim fazama biti razgovarano i o pitanju penzionog osiguranja za sve vjerske službenike.