A+ A A-

Muftija banjalučki kod gradonačelnika Banja Luke

Banja Luka, 27. februar 2013. - Danas je delegacija Muftijstva banjalučkog i Medžlisa IZ Banja Luka predvođena muftijom h. Edhem ef. Čamdžićem, bila u posjeti gradonačelniku Banje Luke gosp. Slobodanu Gavranoviću.

muf-ba-gr-bl-02-2013-1

Tom prilikom muftija se zahvalio na prijemu, te je g. Gavranoviću prenio pozdrave reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazovića.

Također, muftija je uputio čestitke g. Gavranoviću, na izboru za gradonačelnika Banje Luke sa željom da uspješno vodi opštinu Banja Luka.

Tokom razgovora, muftija se, između ostalog, osvrnuo na potrebe Islamske Zajednice u Banjoj Luci, od kojih su prije svih, dobivanje dozvole za izgradnju Islamskog centra-Medrese u Banjoj Luci, te je zamolio gradonačelnika da pomogne dobivanje urbanističke saglasnosti za izgradnju Islamskog centra-Medrese u najkraćem mogućem roku,  za novčanu pomoć za završetak Ferhadije i zaštitu vakufske imovine. Također, muftija je zamolio gospodina gradonačelnika da se Ferhadija uvrsti u kartu turističke zajednice grada Banja Luka, kao i ostale džamije, koje su prije rata postojale, a sada obnovljene.

Gradonačelnik Banje Luke g. Gavranović je obećao maksimalnu pomoć opštinske administracije zahtjevima Islamske zajednice u Banjoj Luci.               

U znak sjećanja na ovaj sastanak, muftija je gradonačelniku uručio sliku Ferhadije urađenu u bakrorezu.

Nakon sastanka g. Gavranović i muftija, dali su izjave za medije.

Muhedin Spahić