Promo banner

A+ A A-

Premijer i ministri Bosansko-podrinjskog kantona u posjeti muftiji goraždanskom

U petak, 22.februara 2013.godine, Ured muftije goraždanskog posjetila je delegacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Delegacija koju su činili premijer Bosansko-podrinjskog kantona prim.dr. Emir Frašto, svi ministri u Vladi ovog kantona, te sekretar Vlade sa Muftijom je razgovarala o aktuelnim temama Bosansko-podrinjskog kantona i Muftijstva goraždanskog.

mu-gor-del-bpk-02-2013-1

Naglašena je važnost saradnje dviju institucija za dobrobit svih koji žive na ovim prostorima, ali i za širu društvenu zajednicu. Konstatirano je da je za bolje rezultate na svim poljima rada i djelovanja veoma bitno institucionalno rješavanje pitanja i problema sa kojima se susreće stanovništvo, te je stoga istaknuta bitnost jačanja mehanizama saradnje institucija i upravljanja pitanja i problema na pravu adresu.

Muftija goraždanski Hamed ef. Efendić, pored ostalog, podsjetio je prisutnu delegaciju i na ponude za saradnju koje dolaze iz prijateljskih nam zemalja, te na potrebu da se pozitivno odgovori na sve mogućnosti koje proizilaze iz tih ponuda, posebno na polju kulture i ekonomije.

Ovu posjetu Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u cjelovitom sastavu Muftija je ocijenio vrijednim gestom Premijera i njegovih saradnika, ali i podsjetio na potrebu pružanja stalne podrške radu vjerskih zajednica s obzirom na važnost koje vjerske zajednice imaju u svakodnevnom životu ljudi.

Dženan Imamović