A+ A A-

Održana skupština Medžlisa IZ Zavidovići

U subotu 16. februara 2013. godine održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići. Nakon uvodnih obraćanja predsjednika Izvršnog odbora i predsjedavajućeg Skupštine gosp. Huseina Zilkića i glavnog imama Sulejman ef. Efendića, na sjednici Skupštine razmatran je i usvojen godišnji izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2012. godinu sa općim smjernicama za rad u 2013. godini. Također, članovi Skupštine dali su saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2012. godine, završni račun za 2012. godinu i plan prihoda i rashoda za 2013. godinu.

miz-zav-skup-02-2013-1

Sjednici Skupštine prisustvovali su i svi glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, u čije ime se obratio mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam Medžlisa IZ Zenica, kao i načelnik Općine Zavidovići gosp. Suad Omerašević, koji je u svom obraćanju čestitao Medžlisu IZ Zavidovići na rezultatima postignutim u protekloj godini, ističući da posebnu pažnju u narednom periodu treba posvetiti pitanju popisa stanovništva.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Zavidovići prisustvovao je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. U svom obraćanju muftija je pohvalio rad Izvršnog odbora Medžlisa IZ, zahvalio se članovima Skupštine na usvajanju godišnjih izvještaja, uputio niz konkretnih prijedloga i smjernica za rad Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići u narednoj godini, te ukazao da u narednom periodu prioritet u našem radu treba biti izgradnja osobnog života, porodičnog života, džematskog života, međusobnog povjerenja i poštovanja, jačanje svijesti kod muslimana o institucijama Islamske zajednice, razvijanje osjećaja i ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini.

Zastupnike Skupštine muftija je obavijestio da na području Muftiluka imamo dosta stabilan vjerski život. Infrastrukturni objekti, koji su bili porušeni za vrijeme agresije na BiH, obnovljeni su, a izgrađen je veći broj novih džamija, mesdžida i drugih objekata.

U svečanom dijelu sjednice dodijeljena su priznanja za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice gosp. Zaimu Sendiću, blagajniku Medžlisa IZ Zavidovići, priznanje za najboljeg predsjednika džematskog odbora za proteklu godinu gosp. Emina Mahovca, iz džemata Stavci i za najboljeg blaganika gosp. Edina Burića, iz džemata Dolina.

Priznanja su uručili glavni imam i muftija zenički.

  • 0101