A+ A A-

Zahvalnice za doprinos u radu Muftijstva goraždanskog

mu-gor-pos-ir-amb-02-2013-1U utorak, 19. februara 2013.godine, muftija goraždanski Hamed ef. Efendić posjetio je u njihovim sjedištima u Sarajevu tri iranske institucije od kojih je svaka dala veliki doprinos radu Islamske zajednice na prostoru Muftijstva goraždanskog.

U sjedištu Centra za obnovu i humanitarnu pomoć Ambasade Islamske Republike Iran Muftiju je primio direktor ovog centra g-din Mohsen Sharafi. Centar je u svom dosadašnjem radu značajno doprinio na polju obnove i opremanja vjerskih objekata u povratničkim džematima, te tako pomogao stvaranju uslova za obnovu vjerskog života na ovim prostorima.

Druga institucija koju je Muftija  posjetio bila je Naučno-istraživački institut 'Ibn Sina'. Ovaj je institut zajedno sa Islamskom zajednicom organizirao niz seminara i kurseva za imame, vjeroučitelje, mlade i žene, te niz tribina i promocija knjiga. Institut je svojim radom dao značajan doprinos na polju kulture, odgoja i obrazovanja, te promociji kako vjerskih, u užem smislu te riječi, tako i općih ljudskih vrijednosti. Domaćin ove posjete bio je direktor Instituta prof. dr. Mohammad Ali Barzanooni.

mu-gor-pos-ir-amb-02-2013-2

Muftija je na kraju posjetio Ambasadu Islamske Republike Iran. Domaćin posjete bio je ambasador njegova eminencija g-din Gholamreza Jousefi. Tokom ove posjete istaknuta je važnost prijateljskih odnosa Islamske Republike Iran i Bosne i Hercegovine. Doprinos Irana u najtežim vremenima za našu zemlju Muftija goraždanski ocijenio je jednim od bitnih faktora opstanka Bosne i Hercegovine, a pomoć koju neprekinuto pruža Islamska Republika Iran  jednim od bitnih faktora ekonomskog oporavka i razvoja naše zemlje. Ambasador Jousefi pohvalio je trud kojeg Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, a u ovom slučaju Muftija goraždanski,  cijelo vrijeme ulažu na polju oporavka zemlje u svim segmentima života.

mu-gor-pos-ir-amb-02-2013-3

Prilikom gore navedenih posjeta institucijama  i njihovim domaćinima uručene su zahvalnice za doprinos u radu Muftijstva goraždanskog. 

Zahvalnica za doprinos radu Muftijstva goraždanskog nešto ranije uručena je i Iranskoj humanitarnoj organizaciji 'BIRDS'. Domaćin ove posjete bio je direktor g-din Mohammad Jariani.

Dženan Imamović