A+ A A-

Druženje uz bosansku kahvu na Trgu slobode u Tuzli povodom Mevluda

Na Trgu slobode u Tuzli, u subotu 02. februara 2013. godine, od 11:00 do 15:00 sati uspješno je realizirano druženje uz bosansku kahvu  iz velike Vispakove džezve povodom Mevluda, dana rođenja Božijeg poslanika, a.s..,  što je ujedno bio i završni dio mevludskog programa. Druženje je zamišljeno kao javno čašćenje bosanskom kahvom, kolačima i sokovima, uz želju da mevludsku radost podijelimo jedni s drugima. Medžlis Islamske zajednice Tuzla zajedno sa Vispakom i Agencijom za certificiranje halal kvalitete omogućili su kahvu za nekoliko hiljada posjetilaca.

mev-druz-tuz-02-2013-1

Ova subota u Tuzli pamtit će se, zasigurno, dugo vremena jer je plemenita ideja  druženja i upoznavanja  jednih s drugima prepoznata od strane građana i nadati se da će ovakvih i još boljih druženja biti mnogo više u narednom periodu. Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u 11:30 sati pridružili su se druženju, te tom prilikom dali izjave mnogobrojnim medijima koje je uveliko zainteresovala ideja i motiv ovog projekta.

 Motiv ovog projekta  bio je najveći ljudski uzor muslimana poslanik Muhammed. a.s.,  koji je kroz svoj život ljude pozivao da sarađuju, razgovaraju i jedni drugima žele dobro. Imajući u vidu koliko je  kahvenisanje postalo dio tradicije i sastavni dio našeg  druženja i društvenog života Medžlis Islamske zajednice Tuzla je iz tog razloga i izabrao ovakav vid druženja. Koordinator projekta bio je hfz. Merim Đulović. Organizatorima  i koordinatoru projekta toga dana uslijedile su mnogobrojne čestitke i zahvale što su realizirali ovo druženje.

Emina Muratović

  • IMG_3223IMG_3223