A+ A A-

Vakufska direkcija obezbijedila invalidska kolica za Kantonalnu bolnicu Zenica

Zenica, 25.01.2013. godine – U Zenici je danas izvršena primopredaja 10 invalidskih kolica koje je Vakufska direkcija putem donatora iz Kuvajta, organizacije ''El Kewser'', obezbijedila za potrebe Kantonalne bolnice Zenica.

vd-kol-kb-zen-01-2013-1

U ime Kantonalne bolnice Zenica primopredaji je prisustvovao direktor dr. Bahrudin Hasanbašić sa saradnicima, a u ime donatora muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, direktor Vakufske direkcije mr. Senaid Zajimović, predstavnik Ambasade Države Kuvajt u BiH, Ahmad M. Buskandar i Asmir Neimarlija, koordinator pri Vakufskoj direkciji.

U svom obraćanju direktor dr. Bahrudin Hasanbašić zahvalio se donatoru na značajnoj donaciji koja će pomoći u obezbjeđivanju kvalitetnijeg života ljudima sa invaliditetom.

Direktor Vakufske direkcije mr. Senaid Zajimović istakao je doprinos vakufa razvoju i organiziranju zdravstvene službe u BiH, istakavši da je zahvaljujući pomoći naših prijatelja iz Kuvajta, Vakufska direkcija već realizirala određen broj projekata koje je finansirala humanitarna organizacija ''El-Kewser'', te da je u toku realizacija još nekoliko značajnih projekata.

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović zahvalio se predstavniku kuvajtske ambasade na pomoći koju prijateljski Kuvajtski narod pruža Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da će saradnja i u budućnosti biti nastavljena, na obostrano zadovoljstvo.

Istog dana, u Uredu muftije zeničkog upriličen je susret muftije zeničkog sa direktorom Vakufske direkcije, na kojem je razgovarano o projektu izgradnje Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici.

  • 0101