Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema se sastao sa turskim predsjednikom Abdullahom Gulom

Predsjednik Republike Turske Abdullah Gul, primio je u srijedu (23.01) u Ankari reisu-l-ulemu Islamske Zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, javio je dopisnik agencije Anadolija.

reis-gul-tur-01-2013-1

Predsjednik Gul je kazao da je za Tursku jako važan napredak i stabilnost BiH, te ponovio podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Naglasivši da je Turska jedna od zemalja koja najviše podržava BiH, Gul je kazao da i međunarodna zajednica treba posvetiti veću pažnju BiH, dodajući kako se sve strane trebaju posvetiti dijalogu u cilju bolje budućnosti za sve građane.

Turski predsjednik je istakao da će Turska nastaviti podržavati BiH, te pozdravio sve građane bratske zemlje.

reis-gul-tur-01-2013-2

Kavazović je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Gulu. On je kazao da je BiH odlučna u tome da postigne dobre susjedske odnose sa svim narodima koje žive na Balkanu, dodavši da svi narodi stotinama godina žive zajedno i da će tako i nastaviti.

Kavazović je poručio da BiH treba postati članicom EU i NATO-a, kako bi sebi osigurala trajni mir, sigurnost i stabilnost. Kavazović je kazao da je BiH potrebna podrška Turske i međunarodne zajednice u cilju snažnijeg ekonomskomg razvoja.

(Anadolija)