Promo banner

A+ A A-

Održana Skupština Medžlisa IZ Gornji Vakuf

U džamiji Mehmed-bega Stočanina u Gornjem Vakufu  u petak 05marta 2010.  poslije džume-namaza koju je predvodio muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović, održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa IZ-ce Gornji Vakuf. Delegati skupštine iz 17 džemata su na početku saslušali izlaganje predsjednika medžlisa IZ Gornji Vakuf gospodina Ibrahima Kasumovića, a nakon toga  usvojen je izvještaji o radu medžlisa kao i financijski izvještaj za  2009. godinu.

U daljoj konstruktivnoj diskusiji bilo je riječi o financijskom planu za 2010. godinu, Nakon prijedloga i sugestija i ovaj plan je jednoglasno usvojen. U daljem toku sjednice riječ je uzeo  glavni imam Medžlisa IZ Gornji Vakuf Enes ef. Omerović. On je podnio iscrpan izvještaj o svome radu u proteklom periodu i izložio plan i program rada za 2010. godinu.

U  planu i programu vjersko prosvjetnog rada glavni imam je predložio interesantne sadržaje i ideje koje je u budućem radu spreman realizirati. Članovi skupštine su prihvatili izvještaje i dali punu podršku glavnom imamu u njegovim aktivnostima.

Skpstina-MIZ-G-Vakuf-2010

Na kraju skupštine delegatima se obratio muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović. U svome izlaganju muftija je dao korisne prijedloge i sugestije za uspješniji rad Skupštine. Također je dao punu podršku predsjedniku medžlisa, članovima Izvršnog odbora i glavnom imamu u njihovim budućim aktivnostima.