Logo

Upravu za obrazovanje i nauku posjetio turski ataše za vjerska pitanja Hasan Atli

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

21 06 2018 02 atli posjeta rijaset

Jučer je Upravu za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i posjetio g. Hasan Atli, ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske. G. Atlija primio je Ibrahim-ef. Begović, direktor Uprave a susretu je prisustvovao i dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u ovoj upravi.

G-din Atli je obavijestio direktora o odluci Diyaneta da i ove godine bude domaćin nagradne ekskurzije koju Rijaset putem Uprave organizuje za najuspješnije takmičare vjeronauke kroz redovna takmičenja kao i takmičenje iz Sire – životopisa Allahovog Poslanika, a.s.

Direktor Begović je zahvalio Diyanetu, Ambasadi R Turske i g. Atliju na podršci koju pružaju radu odgojno-obrazovnih i naučnih ustanova Islamske zajednice kao i projektima u oblasti vjeronauke.

Obostrano je ocijenjeno da je saradnja veoma dobra te istaknuto da ima prostora za njeno obogaćivanje. Također razgovarano je i o nastavku i razvoju saradnje Ureda savjetnika za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske i Uprave za obrazovanje i nauku u oblastima iz nadležnosti ove uprave uz prijedlog novih projekata, posebno u oblasti visokog školstva.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.