Promo banner

A+ A A-

Iftar za žene u organizaciji Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH

  • 0101

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH u četvrtak,  07. juna 2018. godine, upriličen je iftar za društveno aktivne žene, koordinatorice na nivou muftijstava, aktivistice i saradnice Odjela koje svojim posebnim angažmanom, kao profesorice, doktorice, kulturne i javne radnice doprinose promociji islamskih porodičnih vrijednosti.

Iftaru su prisustvovale i predstavnice KJU „Porodično savjetovalište“ iz Sarajeva i organizacije World Vision BiH s kojima je Odjel za brak i porodicu uspostavio partnersku i projektnu saradnju te supruge zamjenika reisu-l-uleme i direktora uprava Rijaseta. Ispred Odjela za brak i porodicu prisutnim se obratila dr. Safija Malkić koja se zahvalila gošćama na dolasku i saradnicama na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, prezentirala aktivnosti Odjela te pozvala prisutne da uzmu učešće u budućim projektima Odjela za brak i porodicu i daju svoj doprinos afirmaciji bračnih i porodičnih vrijednosti.

Iftarsku dovu proučila je prof. Lejla Bešo-Haskić, koordinatorica Muftijstva travničkog, a umjetnica Lejla Čaušević prisutne je počastila ilahijom i sevdalinkom. Izrazivši zahvalnost i zadovoljstvo ovakvim vidom pažnje i priznanja njihovom radu od strane Rijaseta Islamske zajednice gošće su iskazale punu podršku Odjelu za brak i porodicu i spremnost na saradnju u zajedničkim projektima.