Greška
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but galerija/06-03-2018-04-vakufska-paketi is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

A+ A A-

Vakufska direkcija: Podjela zimskih prehrambenih paketa za 3000 porodica

{gallery}galerija/06-03-2018-04-vakufska-paketi{/gallery}

Na zahtjev Vakufske direkcije IZ-e u BiH Generalna direkcija vakufa Republike Turske donirala je 3000 paketa pomoći namijenjenih za socijalno ugroženo stanovništvo Bosne i Hercegovine, koji će u narednim danima biti podijeljeni širom Bosne i Hercegovine, a osnovni cilj ove akcije jeste da se socijalno ugroženim porodicama olakšaju ovi zimski dani. Humanitarni paket sastavljen je od osnovnih prehrambenih namirnica.

Vakufska direkcija će u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, muftijstvima, medžlisima i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati iste po našim džematima.

Također potrebno je napomenuti da Generalna direkcija vakufa Republike Turske u partnerstvu sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice u BiH redovno vrši podjelu ramazanskih paketa za postače širom Bosne i Hercegovine. Ova aktivnost je već postala tradicionalna putem koje u partnerskom odnosu dvije vakufske ustanova ukazuju i pokazuju da vakufi imaju i dobrotvornu ulogu, odnosno ulogu pomoći društvu i pojedincu kroz socijalno odgovorne projekte.

(www.vakuf.ba)