Logo

Ured za društvenu brigu: Paketi za porodice u stanju potrebe

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

09 02 2018 09 donacija briga 1

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa World Vision International sa sjedištem u Sarajevu, obezbijedio je po 10 paketa odjevnih predmeta namijenjenih porodicama u stanju potrebe, za područje svih Muftijstava u BiH.

Danas je u prostorijama Istiklal džamije u prisustvu mr. Sabrije Mehmedović, koordinatora za socijalna pitanja Muftijstva sarajevskog i Ferid ef. Ganića, predstavnika Odjela za društvenu brigu Medžlisa sarajevskog, preuzeto i uskladišteno 10 paketa odjevnih predmeta.

- Raspodjelu preuzetih paketa organizovat ćemo u saradnji sa našim koordinatorima za socijalna pitanja za svako muftijstvo pojedinačno. Paketi su trenutno preuzeti i uskladišteni na području: Sarajeva, Travnika, Goražda i Banja Luke, a u narednom periodu slijedi distribucija za preostala Muftijstva, prema planu Ureda za društvenu brigu. Ovom prilikom zahvaljujemo se Internacionalnoj organizaciji „World Vision“ na saradnji i podršci u radu Ureda za društvenu brigu, kao i našim koordinatorima na terenu -izjavila je mr. Emina Bešlija, stručna saradnica za koordinaciju i raspodjelu.

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.