Greška
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but galerija/14-12-2017-07-uprava-posjeta-novi-Pazar is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

A+ A A-

Delegacija Uprave za nauku i obrazovanje posjetila Mešihat IZ u Srbiji

{gallery}galerija/14-12-2017-07-uprava-posjeta-novi-Pazar{/gallery}

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić 14.12.2017. godine primio je direktora Uprave za obrazovanje Rijaseta IZ-e Bosne i Hercegovine, Ibrahim ef. Begovića u pratnji Seid ef. Eminovića.

Inače na posljednjem zasjedanju Sabora IZ-e u BIH, Begović je imenovan na pomenutu funkciju tako da je ovo njegova prva zvanična posjeta islamskim fakultetima i medresama.

Na sastanku muftija Dudić je čestitao ef. Begoviću na preuzimanju ove odgovorne funkcije istakavši svoje zadovoljstvo njegovim imenovanjem. Muftija Dudić je naglasio izuzetan značaj saradnje između fakulteta i medresa, te da su 4 islamska fakulteta u Sarajevu, Zenici, Bihaću i Novom Pazaru stubovi visokog obrazovanja Bošnjaka, a da je Medresa „Gazi Isa-beg“ jedina na prostoru Sandžaka i Srbije dio velike porodice medresa pod okriljem Rijaseta. Predsjednik Mešihata je istakao da za unapređenje  dobre saradnje značajnu ulogu ima Uprava za obrazovanje Rijaseta.

Ibrahim ef. Begović je podvukao da je ovom posjetom želio izraziti poštovanje prema svemu onome što radi Mešihat  posebno na polju obrazovanja, te da će Uprava podjednako biti na usluzi FIS-u i Medresi kao i ostalim islamskim fakultetima i medresama u Bosni i Hercegovini.

Nakon toga delegacija Rijaseta je posjetila Medresu i Fakultet za islamske studije gdje je sa rukovodiocima i njihovim saradnicima održala radne sastanke.

(www.mesihat.org)