Logo

Ured za društvenu brigu: Nastavak projekta „Program prevencije ovisnosti“

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

  • IMG_0360IMG_0360

Četvrti po redu edukativni seminar pod nazivom „Program prevencije ovisnosti“ namijenjen za vjeroučitelje/ce Muftijstva bihačkog održan je u srijedu 06.12.2017. godine u prostorijama Islamsko pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Prema programu seminara, prisutnima se obratio i izrazio dobrodošlicu Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu. U svom uvodnom izlaganju skrenuo je pažnju na posljedice koje donosi upotreba svih vrsta ovisnosti.

Takođe, prigodnim riječima skupu se obratio i prof. Hasan ef. Makić, muftija bihaćki kao i dr.Fuad Sedić, dekan na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

U nastavku programa svojim izlaganjima prisutnima su se obratili  prof.dr. Aid Smajić, prof.dr. Nusreta Kepeš i mr. Emina Bešlija:

- Prof. dr. Aid Smajić, profesor na Fakultetu Islamskih nauka  govorio je na temu „ Religioznost kao faktor prevencije ovisnosti: socijalno – psihološka perspektiva.“

- Prof. dr. Nusreta Kepeš, profesorica na Islamsko pedagoškom fakultetu u Bihaću i Zenici govorila je na temu: “Osnovni modeli rada sa učenicima u cilju preventivnog djelovanja ovisnosti.“

- Mr. Emina Bešlija, stručna saradnica u Uredu za društvenu brigu  kao projekt menadžer na ovom projektu osvrnula se na značaj samog projekta za širu društvenu zajednicu.

Na kraju seminara učesnicima je podijeljen promotivni materijal i anketni upitnik koji su imali obavezu popuniti kako bi se došlo do saznanja o doprinosu zajednice u ovakvu vrstu problema.

Moderator seminara bila je prof. Adna Zulić, koordinatorica za aktivizam i solidarnost žena kroz IZ medžlisa Sarajevo.

Podsjećanja radi, projekat pod nazivom „Program prevencije ovisnosti“ pokrenut je od strane Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini krajem 2016. godine i nastavljen tokom 2017. godine na području svih muftijstava.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.