A+ A A-

Predstavnici Rijaseta u posjeti Edukativnom centru u Novoj Kasabi i MFS – Emmausovom uredu u Srebrenici

  • 0101

Jučer su predstavnici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini posjetili Edukativni centar u Novoj Kasabi i MFS Emmausov ured u Srebrenici.

Predstavnici Rijaseta u sastavu: Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu, mr. Emina Bešlija, stručna saradnica u Uredu, Sejid Eminović, šef Odjela za srednješkolsko obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku i doc. dr Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku ispred Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e, prilikom posjete Edukativnom centru u Novoj Kasabi i obilaska kapaciteta Internatskog smještaja  i Dnevnog centra za djecu u Potočarima, održali su radni sastanak sa uposlenicima i predstavnicima ove dvije ustanove.

Tokom sastanka održanog u prostorijama Emmausovog ureda, prisutnima je prezentovan od strane dr. Azema Poljića, spoljnog saradnika  projekat Internatskog smještaja za djecu Srebrenice i Podrinja.

Cilj ove posjete je sagledavanje stanja i potreba korisnika te iznalaženja mogućnosti pružanja podrške na određenim projektima.

E.B.