Promo banner

A+ A A-

Zamjenik reisu-l-uleme na hafiskoj dovi Nihadu Buljubašiću iz Tešnja

U nedjelju 19. novembra 2017. godine, u džamiji džemata Kraševo u Tešnju, održana je hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza Nihada Buljubašića iz Tešnja, studenta Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli .

U prisustvu 13 hafiza i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je imam Dževad ef. Bećirović, a prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović čestitao je hafizu, njegovoj porodici, muhafizu i Medžlisu, te je ukratko ukazao na vrijednosti učenja hifza i značaj poslušnosti roditeljima.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je mr. Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme.

Zamjenik reisu-l-uleme u svojoj besjedi, između ostalog, govorio je o fadiletima učenja Kur'ana i vrijednostima koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.

Hafiz Nihad Buljubašić je rođen  08.11.1996. godine u Zenici. Sin je Samirov i Amirin. Završio je OŠ „Kulin Ban“ Tešanjka, srednju Mješovitu školu u Tešnju, a danas je redovan student  Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli, gdje i živi sa suprugom Aminom, ocem (100% invalid) i mlađim bratom Nahidom. 

  • 11