Promo banner

A+ A A-

Održan sastanak sa koordinatoricama za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstava banjalučkog

U srijedu, 08. novembra 2017. godine u organizaciji Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH održan je radno-konsultativni sastanak  sa koordinatoricama za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstva banjalučkog na temu „Presjek aktivnosti, razmjena iskustava u radu koordinatorica u 2017. godini“.

15 11 2017 08 koordinatorice banja luka

Na sastanku je bio prisutan dr. Osman ef. Kozlić, muftija banjalučki, koji je u svom obraćanju koordinatoricama ukazao na značaj pokrenutih aktivnosti u radu sa ženskim džematom te obećao podršku za projekte i programe iz domena Odjela za brak i porodicu na području Muftijstva banjalučkog.

Uz osvrt na prethodni period i kratku analizu realiziranih sadržaja, ispred Odjela za brak i porodicu dr. Safija Malkić koordinatoricama je sugerirala da u budućim aktivnostima, sadržajima i projektima fokus stave na temu braka i porodice te da nastave i intenziviraju aktivnosti koje su pobudile najveći interes kod ženskog džemata.

Koordinatorica Muftijstva banjalučkog Maida Blitović i koordinatorice pri medžlisima predstavile su redovne aktivnosti i stanje u svojim medžlisima te izazove i poteškoće s kojima se suočavaju u radu. Također su izrazile spremnost za realiziranje budućih aktivnosti i proširivanje ovih aktivnosti u džematima.