Promo banner

A+ A A-

Direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta i direktor Vakufske direkcije posjetili Muftijstvo zeničko

02 11 2017 direktor posjeta zenica

U srijedu 1. novembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktora Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH gosp. Zejnila Rebihića i direktora Vakufske direkcije hfz. dr. Senaida Zajimovića. Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su i glavni imam i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica i gosp. Muhamed Begagić i sekretar Muftijstva Edin Kavazović.

Na sastanku, muftija zenički kao predsjednik Odbora za izgradnju upoznao je direktore o realiziranim radovima na Islamskom centru, kao i potrebama za završetak ovog projekta.

Nakon sastanka u Uredu muftije, upriličen je obilazak gradilišta Islamskog centra, a nakon toga muftija zenički i direktori Uprave i Vakufske direkcije posjetili su Islamski pedagoški fakultet u Zenici, gdje su se susreli sa dekanom hfz. prof. dr. Halilom Mehtićem. Tom prilikom razgovaralo se o projektu izgradnje zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta.

U okviru protokola posjete direktora Uprave za ekonomske i finansijske poslove i direktora Vakufske direkcije Muftijstvu zeničkom organizirana je i posjeta vakufskoj parceli u gradskom zeničkom naselju Bilimišće, na kojoj je planirana izgradnja edukaciono-sportskog centra.