Promo banner

A+ A A-

Upriličen susret za imame Muftijstva banjalučkog

27 06 2019 02 imami susret

U srijedu 26. juna, 2019. godine u Gazanferija džamiji u Banja Luci, u organizaciji Muftijstva banjalučkog upriličen je susret za imame Muftijstva banjalučkog.

Ovo je bila prilika da se imami sastanu poslije ramazana i razmijene svoje utiske, a imamima se obratio i muftija banjalučki, Nusret-ef. Abdibgović koji je pohvalio rad imama, naglasio njihovu važnost i značaj na polju djelovanja očuvanja džemata, te naglasio potrebu inovativnih programa kroz koje će se u ljetnom periodu približiti aktivnosti i rad domicilnih i dijasporalnih džematlija, ukazao na važnost djelovanja u očuvanju identiteta, ne samo vjerskog nego i kulturnog, tradicionalnog i tradicijskog življenja na ovim prostorima.

Ukazao je na potrebu jačanja međusobnog povjerenja, jer što imami urade na ovom području to je i urađeno za naš narod i našu vjeru, naglasio je Muftija. Vjerujući da će druženja ojačati prijateljstva i donijeti nove spoznaje apelovao je da se kroz hutbe, tribine, predavanja, druženja i izlete ojača i osnaži veza među Bošnjacima.