Promo banner

A+ A A-

Muftija tuzlanski primio direktora Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka

23 04 2019 03 tuzla prijem

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u četvrtak, 18. aprila 2019. godine direktora Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka Fikreta Kubata i njegove saradnike.

Direktor Kubat je muftiju Fazlovića upoznao s radom Udruženja, čija misija je omogućiti aktivnu, trajnu i cjelovitu podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima.  Roditeljska kuća, koja je izgrađena u Sarajevu, u protekle tri godine pokazala se od izuzetne važnosti za liječenje djece oboljele od raka i njihove roditelje. Vođeni tim svijetlim primjerom Udruženje je pokrenulo realizaciju istog projekta u Tuzli.

Muftija Fazlović je izrazio podršku radu Udruženja i ovim važnim koracima koje čine kako bi pomogli djeci i njihovim roditeljima. Muftijstvo tuzlansko će podržati izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli, istakao je Muftija. S tim u vezi, već je pokrenuta akcija „Vršnjak, vršnjaku“ koju će realizovali muallimi i vjeroučitelji sa polaznicima vjeronaučne i mektebske nastave u nekoliko gradova, a sva prikupljena sredstava bit će donirana za izgradnju Roditeljske kuće u sklopu UKC-a Tuzla.

Muftijstvo tuzlansko će se i na druge načine aktivno uključiti i pružiti podršku ovom projektu, kazao je muftija Fazlović.