A+ A A-

Muftija zenički primio rukovodioca Ureda za zekat

13 03 2019 03 zenica posejta

U utorak 12. marta 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je rukovodioca Ureda za zekat Vehid ef. Arnauta.

Tom prilikom, novoimenovani rukovodilac Ureda za zekat predstavio je muftiji zeničkom planove aktivnosti Ureda za naredni period, ističući da je povod njegove posjete Muftijstvu zeničkom namjera da čuje kakva su iskustva u radu i saradnji sa Uredom, koji su prijedlozi za unaprjeđenje rada, kao i mogućnost realiziranja promocije Zbornika radova sa Okruglog stola ''Zekat na poljoprivredne proizvode, stoku i trgovačku robu'' održanog u Sarajevu 12. septembra 2018. godine.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti, istakao dobru saradnju sa Uredom za zekat u prethodnom periodu, te je predložio da se putem naših medija transparentno iznesu projekti koji se realiziraju iz sredstava zekata. Muftija je ukazao i na važnost stalne edukacije naših imama o važnosti zekata za funkcionisanje odgojno-obrazovnih institucija Islamske zajednice, za humanitarne aktivnosti, za realiziranje projekata rada sa mladima, kao i pomoć u finansiranju rada i aktivnosti džemata na području RS. Također, muftija je istakao važnost neposredne komunikacije sa potencijalnim davaocima zekata, a posebno sa privrednicima.

Rukovodilac Ureda za zekat muftiji zeničkom poklonio je Zbornik radova sa Okruglog stola ''Zekat na poljoprivredne proizvode, stoku i trgovačku robu''.

Na kraju, muftija zenički predložio je Vehid ef. Arnautu da promocija Zbornika radova bude upriličena na seminarima za imame Muftiluka zeničkog koji će biti realizirani u okviru predramazanskih aktivnosti.