A+ A A-

Održano osmo regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke na području Muftijstva banjalučkog

11 03 2019 04 takmicenje banjaluka

U organizaciji Muftijstva banjalučkog, u subotu 09. marta, 2019. godine održano je osmo regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za osme i devete razrede osnovne škole. Domaćin ovog takmičenja bila je osnovna škola "Sveti Sava" u Kotor Varoši, koja je obezbjedila prostorije za takmičenje i osoblje za pomoć u realizaciji takmičenja i Medžlis IZ-e Kotor Varoš.

Na početku takmičenja prisutnim učesnicima takmičenja obratio se muftija banjalučki, Nusret-ef. Abdibegović, koji je učesnicima čestitao na dosadašnjim rezultatima i rekao da će Muftijstvo banjalučko za sve učesnike i njihove vjeroučitelje obezbjediti nagradnu ekskurziju za dosadašnje postignute rezultate. Prisutnima se također obratila i direktorica osnovne škole "Sveti Sava", gđa. Slađana Šubara koja je izrazila dobrodošlicu svim takmičarima i zaželjela uspješan rad.

Nakon provedenog takmičenja komisije za ocjenjivanje testova ustanovile su sljedeće rezultate:

Osmi razredi:

  1. mjesto Draganović Hamza, Ključ
  2. mjesto Džafić Emira, Ključ
  3. mjesto Vojniković Faruk, Bosanska Dubica;

Deveti razredi:

  1. mjesto Omerović Emir, Ključ
  2. mjesto Džafić Muhamed, Ključ
  3. mjesto Beganović Dženeta i Hadžić Mirsada, Bosanska Dubica;

Za najuspješnijeg vjeroučitelja proglašen je Zuhdija Karaga iz Ključa, čiji su takmičari osvojili prva i druga mjesta u obe kategorije.

Na kraju takmičenja pristupilo se proglašenju najuspješnijih učesnika i dodjeli zahvalnica i diploma za najuspješnije, koje su uručili muftija banjalučki, Nusret-ef. Abdibegović i direktorica osnovne škole gđa. Slađana Šubara. Također ispred Muftijstva banjalučkog zahvalnice za pomoć u organizaciji osmog regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke direktorici osnovne škole "Sveti Sava" i glavnom imamu Medžlisa IZ-e Kotor Varoš, Samir-ef. Deliću uručio je muftija banjalučki, Nusret-ef. Abdibegović.