Promo banner

A+ A A-

Prijem za sabornike sa područja Muftijstva tuzlanskog

06 02 2019 03 prijem sabornici tuzla

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je prijem za članove Sabora Islamske zajednice s Muftiluka tuzlanskog u prošlom i aktuelnom sazivu.

Tokom susreta koji je održan u petak 1. februara, Muftija se zahvalio sabornicima koji su u mandatu 2014 – 2018. dali svoj doprinos u radu ovog najvišeg predstavničkog i zakonodavnog tijela Islamske zajednice. To su Ćamil Ahmetović, Hazim Bašić, Senija Bubić, Mustafa-ef. Gobeljić, Edib Kravić, Fahrudin-ef. Mujanović, Nurdin Peštalić, Damir-ef. Peštalić, Safet Softić i Zehra Velić Mehmedović.

Muftija je govorio o važnim aktivnostima i pitanjima kojima se Sabor bavio u proteklom periodu, te je iskazao uvjerenje da će i sabornici u aktuelnom mandatu, kojima su ovom prilikom uručena rješenja o verifikaciji mandata, svojim radom jačati i razvijati Islamsku zajednicu.

Članovi Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini s Muftiluka tuzlanskog su: Hazim Bašić, Nevres-ef. Fatić, Mensur Husić, Amir Karić, Fahrudin-ef. Mujanović, Enisa Okanović, Nurdin Peštalić, Mirza Saračević, Safet Softić i Enver Zerem.

(www.muftijstvotz.ba)