A+ A A-

Mostar: Koncertom ilahija završena manifestacija „Uzor si mi, Poslaniče“

  • IMG_0653IMG_0653

Koncertom ilahija i kasida u subotu je u Narodnom pozorištu Mostar završena jednomjesečna manifestacija pod nazivom „Uzor si mi, Poslaniče”, organizirana u povodu mjeseca rebiu-l-evela, mjeseca u kojem je rođen Muhamed a.s., posljednji Božji poslanik a koju su uz Medžlis IZ-e Mostar organizirali još Karađoz-begova medresa, Info-servis za mlade, Mreža mladih Muftijstva mostarskog, KEC Sehara, Centar za učenje Kur’ana, Odjela za brak i porodicu.

Na koncertu su izabrane ilahije i kaside izvodili vokalni solisti: Adnan Pajević, Zerina Rahimić i Minela Mešukić te horovi: El-Kamer, Misbah, Mostarske kiše, hor Mreže mladih Muftijstva mostarskog - Zambak, hor Karađoz-begove medrese, i konjički hor Sejfulah.

Programski sadržaji manifestacije, kako nam je kazao glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Dino ef. Maksumić, pored onih tradicionalnih organiziranih u džamijama imali su i svoj vanjski manifestacioni karakter posvećen različitim strukturama stanovništva u javnom prostoru, javnim ustanovama i udruženjima. „Željeli smo i na taj način poslati poruku da nam poslanik Muhamed a.s. treba i da nam treba biti uzor u svakom segmentu života. Nadam se da smo uspjeli u našoj namjeri“, kazao je.

Manifestacija je imala 20 programa, a fokus je bio usmjeren na mlade ljude kako bi se oni u tim godinama, realizirajući ih, istinski vezali za uzornost Muhameda a.s. i ljubavi prema vjeri islamu. Ef. Maksumić se srdačno zahvalio svim aktivistima posebno onim iz Mreže mladih Muftijstva mostarskog i Info–servisa za mlade Medžlisa IZ-e Mostar na nesebičnom trudu i zalaganju.