Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički glasao u džematu Sejmen u Zenici

  • 0101

U petak 07.12.2018. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović glasao je na biračkom mjestu Sejmen u Zenici, na izborima u Islamskoj zajednici za nivo džemata na kojima se biraju članovi džematskog odbora, zastupnici džemata u skupštinu medžlisa i izborno tijelo koje bira sabornike.

Nakon obavljenog glasanja, muftija zenički je u pratnji glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice, predsjednika Okružne izborne komisije gosp. Nihada Durmića i rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Edin ef. Kavazovića posjetio biračka mjesta u džematima Čaršija i Potok u Zenici.

Također, predsjednik OIK gosp. Nihad Durmić, sa saradnicima, posjetio je biračka mjesta u džematima Arnauti, Puhovac, Radinovići, Varda, D. Babino – Kasapovići i Babino - Drugavci, gdje je izvršio uvid u odvijanje izbornog procesa.

Na osnovu informacija koje je Okružna izborna komisija zaprimila od izbornih komisija medžlisa, te na osnovu uvida u stanje na terenu konstatovano je da izbori u Islamskoj zajednici za nivo džemata na području Muftiluka zeničkog protiču u skladu sa Izbornim pravilima i bez većih poteškoća.