Promo banner

A+ A A-

U Zenici održan seminar za koordinatore i aktiviste Mreže mladih i ženskog aktivizma Muftiluka zeničkog

  • 0101

U četvrtak 06.12.2018. godine, u organizaciji Muftijstva zeničkog, realiziran je seminar za koordinatore i aktiviste odjela za Mrežu mladih i Brak, porodicu i ženski aktivizam medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Seminar ''Muhammed, a. s., ljepšeg dara ljudskom rodu ne treba'' organiziran je u okviru istoimene Manifestacije obilježavanja 12. rebiu-l-evvela, dana rođenja Božijeg Poslanika Muhammeda, a. s.

Seminarom su zaokružene brojne aktivnosti koje su u mjesecu rebiu-l-evvelu realizirane na području Muftiluka zeničkog, kojima su evocirane uspomene na Božijeg poslanika, Muhammeda, a. s.

Uvodnu besjedu na seminaru održao je muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović, predavanje na temu ''Poslanikove, a. s., poruke mladima'' održao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Maglaj Nevres ef. Hodžić, a radionicama ''Empatija'' i ''Komunikacija i aktivno slušanje'' koje su realizirane u okviru seminara koordinirali su Sumedin ef. Kobilica, koordinator Mreže mladih Muftijstva i Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje.

Ciljevi ovog seminara, između ostalih, bili su da se naučimo prepoznati osjećaje i stanja drugih osoba i imenovati ih, da razumijemo važnost empatije, da pokažemo empatiju putem aktivnog slušanja i neverbalnog ponašanja, te da naučimo i uvježbamo tehnike aktivnog slušanja.