A+ A A-

Muftija zenički susreo se sa premijerom ZE-DO kantona

  • 0101
 

U utorak 25. septembra 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u Zavidovićima se susreo sa premijerom ZE-DO kantona gosp. Miralemom Galijaševićem.

Sastanku, koji je organiziran u Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići, prisustvovali su i glavni imam Izet ef. Čamdžić, ministri u Vladi ZE-DO kantona: gosp. Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, gosp. Nurđehan Šahinović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice gosp. Himzo Smajić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, gosp. Fahrudin Brkić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu, načelnik Općine Zavidovići gosp. Hašim Mujanović, te predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Zavidovići gosp. Husein Zilkić.

Glavni imam prisutne je upoznao o stanju vjerskog života i najznačajnijim projektima koji se realiziraju na području Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići.

Premijer Galijašević izrazio je zadovoljstvo saradnjom Vlade ZE-DO kantona i Muftijstva zeničkog, te je prisutne upoznao sa najznačajnijim aktivnostima i projektima Vlade ZE-DO kantona koji se realiziraju na području Zavidovića.

Na kraju, muftija zenički posebnu zahvalnost iskazao je premijeru i njegovim saradnicima na podršci u projektima izgradnje mosta u naselju Sinanovići, koji je preduvjet za početak gradnje džamije u ovom naselju i rekonstrukcije stare džamije u džematu Rujnica, koja je jedna od najstarijih džamija na ovom području, a koja je proglašena nacionalnim spomenikom.

Nakon susreta sa premijerom upriličen je sastanak muftije zeničkog i rukovodilaca Muftijstva sa rukovodstvom Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići.