A+ A A-

Muftija bihaćki darovao prvo dijete rođeno u Novoj hidžretskoj godini

21 09 2018 02 muftija bihacki darivanjeKako je to već postalo tradicija, Muftija bihaćki Hasan-ef. Makić na početku svake nove hidžretske godine posjeti porodicu prvog novorođenčeta u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću u novoj godini. Tako je bilo i početkom ove 1440. godine.

Naime, muftija Makić je uz pratnju prof. Šuhre Terzić, koordinatorice za brak i porodicu pri Muftijstvu bihaćkom, posjetio porodicu Durić iz cazinskog džemata Ostrožac i Selmi Durić, majci jedne prelijepe djevojčice, uručio prigodan poklon, s obzirom da je ta djevojčica prvo novorođenče u novoj 1440. hidžretskoj godini i treće dijete u ovoj porodici.

„Ovo je samo jedna mala gesta i znak pažnje prema majci, djetetu i porodici. Nadam se da će ovakvi primjeri porodica u kojima se rađa troje i više djece postati svakodnevnica i da će ovaj negativni trend slabog nataliteta biti dio prošlosti. Ovom prilikom čestitam svim majkama, očevima i širim porodicama koji su protekloj hidžretskoj godini počašćeni dolaskom novih članova porodice i molim Allaha Milostivog da ih pomogne u njihovom podizanju i odgoju.“ – istakao je muftija Makić.