Logo

Obilježavanje Nove 1440. hidžretske godine u Vojnom muftijstvu

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

12 09 2018 03 nhg vm

U povodu obilježavanja Nove 1440. hidžretske godine, vojni imami sa Vojnim muftijom Hadis-ef. Pašalićem na čelu, realizuju nekoliko značajnih aktivnosti u vojnim mesdžidima Oružanih snaga BiH. Održavanjem prigodnih tematskih hutbi posvećenih značajnim porukama hidžre i predavanjima na nekoliko lokacija skrenuta je dodatna pažnja na ovaj veoma značajan događaj u povijesti islama.

Centralni program u obilježavanju Nove hidžretske godine realizovan je 12. septembra 2018. godine u kasarni „Kozara“, a gost-predavač je bio prof. dr. Ismet Bušatlić. Po dolasku na lokaciju, vojni muftija Hadis-ef. Pašalić i prof. dr. Bušatlić posjetili su Komadnu podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine gdje ih je primio komandant Komande podrške i lokacije kasarne „Kozara“, generalmajor Marko Stojčić. Tom prilikom, general Stojčić je upoznao goste sa težišnim aktivnostima koje se realizuju u komandi i jedinicama KP OS BiH, te im izrazio srdačnu dobrodošlicu na lokaciju kasarne „kozara“. Vojni muftija se zahvalio na dobrodošlici i prijemu, izražavajući zadovoljstvo posjetom i dosadašnjom saradnjom.

 Nakon prijema, u mesdžidu kasarne „Kozara“ je realizovan centralni program obilježavanja Nove hidžretske godine. Kao gost-predavač, prof. dr. Bušatlić, ukazao je na mnoga važna značenja Hidžre i njihov značaj u savremenom kontekstu. Čestitajući domaćinima ovog programa, te imamu na lokaciji, Salihu-ef. Grabusu, kao i svim prisutnim nastupajuću Novu hidžretsku godinu, Vojni muftija je podsjetio na univerzalne poruke ovog događaja i skrenuo pažnju na ustrajnost u izvršavanju propisanih dužnosti, a obraćanje je završio poželivši svim prisutnim uspjeh u daljnjem radu.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.