A+ A A-

Prijem za najbolje hatibe Muftiluka zeničkog

  • 0101

U ponedjeljak 02. jula 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je hatibe čije su hutbe u proteklom periodu proglašene najboljim na području Muftiluka zeničkog: Hfz. Jusuf ef. Horozovića, imama Gradske džamije u Zavidovićima, hfz. mr. Almir ef. Hadžića, imama u džematu Jelah, MIZ Tešanj i Tarik ef. Čehića, imama u džematu Ulišnjak, MIZ Maglaj.

Prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i članovi Komisije za izbor najbolje hutbe mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj (predsjednik Komisije), mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica i Izet ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići, kao i glavni imam Medžlisa IZ Maglaj Nevres ef. Hodžić.

Najbolje hutbe Komisija je proglasila na osnovu Pravilnika koji je usvojio Savjet Muftijstva zeničkog, kojim su definirane procedure prikupljanja i proglašenja najbolje hutbe, a na osnovu dostavljenih hutbi od imama sa područja medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, po jedna svaka dva mjeseca sa svakoga medžlisa.

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom obraćanju čestitao je nagrađenim imamima na izboru za nabolje hatibe, te ukazao na važnost hutbe i odgovornosti hatiba prema javnoj riječi.