A+ A A-

Održana 4. redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog

02 07 2018 02 sjednica tuzla

Četvrta redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog, kojom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, održana je u petak 29. juna 2018. godine.

Tokom sjednice, razmatran je izvještaj o realizaciji nastavnog programa u mektebskoj 2017/2018. godini, kao i certificiranje vjeroučitelja za školsku 2018/2019. godinu.

Razmatran je i usvojen izvještaj o akciji “Otvorimo hiljade vrata” koja je, u mjesecu ša'banu i ramazanu, uspješno realizovana u medžlisima i džematima Muftiluka tuzlanskog. Organizovane su posjete i otvorena 3.853 vrata, te su uručeni paketi koje su pripremili džematlije, a u ukupnoj vrijednosti 145.124,00 KM.

Muftijstvo je pohvalilo imame i koordinatore za društvenu brigu u medžlisima na čelu s koordinatorom Muftijstva Mumin-ef. Mumićem koji je koordinirao ovu akciju. Muftijstvo se zahvalilo i džematima i džematlijama za veliki doprinos uspjehu akcije.

Usvojen je i izvještaj o akciji “Vršnjak-vršnjaku”, u kojoj su učenici na časovima Islamske vjeronauke i tokom mektebske nastave u Tuzli, Srebreniku, Gračanici i Zvorniku prikupili 11.000 KM za rekonstrukciji zgrade Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla. Muftijstvo je pohvalilo i sve one koji su učestvovali u ovoj akciji.

Tokom sjednice je usvojena i odluka o imenovanju Okružne izborne komisije Muftijstva tuzlanskog. Data su i mišljenje o uvakufljenjima i transformaciji vakufa u Živinicama, Lukavcu i Srebreniku.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog, kao i tekuća pitanja.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog dr. Sead Seljubac, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac, te sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.