Promo banner

A+ A A-

U organizaciji Muftijstva zeničkog održano Takmičenje u hifzu sure El-Feth

  • 0101

U okviru predramazanskih aktivnosti, u subotu 12. maja 2018. godine, u Zavidovićima je organizirano takmičenje polaznika mektebske nastave Muftiluka zeničkog u hifzu sure El-Feth.

Organizator takmičenja bilo je Muftijstvo zeničko, a domaćin Medžlis Islamske zajednice Zavidovići.

Pravo učešća na takmičenju imali su polaznici mektebske nastave sa područja Muftiluka zeničkog uzrasta od prvog do devetog razreda. Takmičenju je pristupilo 33 takmičara iz 21 mekteba sa područja Muftiluka zeničkog.

Na početku takmičenja, prisutnima se obratio Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ Zavidovići, koji je, između ostaloga, zaželio dobrodošlicu prisutnim, izrazivši zadovoljstvo što je Medžlis IZ Zavidovići domaćin ovog takmičenja.

Takmičenjem je rukovodila komisija u sastavu: hfz. dr. Safet ef. Husejnović, predsjednik, hfz. mr. Enes ef. Beganović, član i hfz. Edin ef. Čaušević, član.

Na kraju takmičenja, prisutnima se obratio muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, čestitao učesnicima, njihovim roditeljima, muallimima i domaćinu Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići.

Svim takmičarima dodijeljena su priznanja za učešće na takmičenju, novčane hedije, primjerak mushafa i knjige, a muallimima knjige i novčane hedije.