Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički susreo se sa premijerom Ze-Do kantona, gradonačelnikom Zenice i načelnikom Općine Tešanj

  • 0101

U subotu 21., ponedjeljak 23. i utorak 24. aprila 2018. godine muftija zenički susreo se sa premijerom ZE-DO kantona gosp. Miralemom Galijaševićem, gradonačelnikom Zenice gosp. Fuadom Kasumovićem i načelnikom Općine Tešanj mr. Suadom Huskićem.

Na sastanku sa premijerom ZE-DO kantona, između ostaloga, razgovaralo se o izgradnji Islamskog centra u Zenici, o izgradnji krova i uređenju atrija poslovne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Sa gradonačelnikom Zenice muftija je razgovarao o projektima na području Muftiluka zeničkog, posebno o projektima uređenja javnog prostora oko Muftijstva zeničkog, Medžlisa Islamske zajednice Zenica i Sultan-Ahmedove džamije i uređenja harema Sejmenske džamije u Zenici.

Prilikom susreta sa načelnikom Općine Tešanj razgovaralo se o aktivnostima Islamske zajednice u BiH, o predstojećoj sjednici Sabora i trenutnom stanju u društvu.

Susretu sa premijerom ZE-DO kantona prisustvovao je i zenički privrednik, vlasnik i direktor preduzeća ''Almy'' gosp. Ismet Begić. Sastanku sa gradonačelnikom Zenice prisustvovali su i glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, predsjednik IO MIZ Zenica gosp. Muhamed Begagić, gosp. Kasim Spahić, direktor preduzeća ''Irtihal'' d.o.o. Zenica i gosp. Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica”, a sastanku sa načelnikom Općine Tešanj prisustvovao je glavni imam MIZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.