Promo banner

A+ A A-

Brčko: Takmičenje „Put učenih“ okupio veliki broj mladih

  • 0000

Finalno takmičenje “Put učenih”, organizirano za polaznike srednjih škola, održan je u nedjelju 22. aprila 2018. godine u Domu kulture u Gornjem Rahiću.

I mladi iz Bijeljine, Janje Srebrenika i Gradačca su, predvođeni glavnim imamima i imamima koji rade sa mladima, prisustvovali ovom programu i druženju mladih organiziranom poslije programa.

Prisutnima su se, u ime organizatora, obratili glavni imam mr. Mustafa-ef. Gobeljić i koordinator Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko Asmir-ef. Bekrić.

Prigodno predavanje održao je hafiz Abdullah Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog . Učešće u programu uzeli su i članovi hora Mošus.

Regularnost ovog takmičenja pratila je komisija u sastavu: mr. Mustafa-ef. Gobeljić, predsjednik i članovi Salih-ef. Hrnjić i mr. Esad ef. Avdić

Pobjednici takmičenja su:

1. Ćehajić Edis- džemat Čande;

2. Halilović Semina- džemat Ćoseti i

3. Karamujić Senada- džemat Maoča Stara.

Za pobjednike ovog takmičenja obezbijeđene su i nagrade u iznosima od 300 KM za prvo mjesto, 250 KM za drugo i 200 KM za treće mjesto. Učesnici polufinalne i finalne večeri koji nisu među prvonagrađenima, darovani su vrijednim knjigama.

Ovo takmičenje koje je, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko kao projekat Mreže mladih, provedeno u nekoliko faza za cilj ima potaknuti srednjoškolce da znanja koja su stekli kao polaznici mekteba dodatno povećaju. U finale se plasiralo šest kandidata: Alić Elma- džemat Ivici, Kurtić Mediha- džemat Gornji Rahić, Halilović Semina- džemat Ćoseti, Ćehajić Edis- džemat Čande, Karamujić Senada- džemat Maoča Stara, Salkić Samra- džemat Dizdaruša.

Projekat se organizira već četiri godine u kontinuitetu, a prema riječima glavnog imama namjera je da ovo takmičenje bude svakom godinom dodatno usavršavano.

(www.muftijstvotz.ba)