Logo

Održana konstituirajuća sjednica savjeta Muftijstva tuzlanskog

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

12 04 2018 02 sjednica tuzla

Konstituirajuća sjednica Savjeta za vjerska pitanja i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je 11. aprila ove godine.

Sjednici je prisustvovao reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, kao i predsjednik Sabora IZ u BIH Hasan Čengić, prof. dr. Hilmo Neimarlija i šef Kancelarije reisu-l-uleme Rifat Fetić.

Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, koji je istakao da je Muftijstvo tuzlansko, prema Pravilniku o organizaciji i radu muftijstva kao upravnih organa na području muftiluka, a koji je Sabor Islamske zajednice usvojio u 2017. godini, konstituiralo Muftijstvo tuzlansko, te je sada na redu i konstituiranje savjeta Muftijstva. Propise o savjetima je objasnio Muamer-ef. Zukić, rukovodilac Službe za finansijske i ekonomske poslove Muftijstva.

Reisu-l-ulema je prisutnima čestitao konstituiranje savjeta naglasivši da Islamska zajednica na nivou muftijstava preuzima vrlo važne ovlasti, prava i obaveze prema muslimanima, onima o kojima ona treba da brine. Reisu-l-ulema je izrazio veliku nadu i očekivanja da će ovaj organ Islamske zajednice doprinijeti još dinamičnijem razvoju našeg vjerskog života, ali i svakom drugom razvoju.

Konstituirajuća sjednica Savjeta za vjerska pitanja i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog je održana na osnovu odredbi članova 20 i 21 Pravilnika o organizaciji i radu muftijstava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.