Promo banner

A+ A A-

Malonogometni turnir „Prvi mart“ okupio 200 mladih s područja Muftiluka tuzlanskog

  • 11

U organizaciji Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, u nedjelju 11. marta, je održan malonogometni turnir i takmičenje u stonom tenisu. U sportskoj dvorani Behram-begove medrese okupilo se 200 mladih, odnosno ekipe iz 21 medžlisa sa područja Muftiluka tuzlanskog.

Malonogometni turnir “Prvi mart” za mlade Muftiluka tuzlanskog je projekat sportsko-edukativnog karaktera koji se povodom Dana nezavisnosti BiH održava već drugu godinu.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je kazao da je veliki broj mladih koji su čvrsto vezani za svoju domovinu i snažno su opredijeljeni da čuvaju njezine istinske i autentične vrijednosti. Ako mladi te vrijednosti budu čuvali i one će čuvati njih, kazao je Muftija. Svemogući Bog će pružiti pomoć mladima, a domovina će im, kroz svoje resurse i društvene vrijednosti koje ne mogu opstati bez nje, vratiti ono što joj se dadne.

U okviru turnira upriličen je kraći čas historije, kojeg je održao Idriz-ef. Memić, profesor historije u Behram-begovoj medresi, a prisutnima se obratio i hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog.

Pobjednici takmičenja u nogometu su:

I mjesto: Mreža mladih MIZ Živinice,

II mjesto: Mreža mladih MIZ Gračanica,

III mjesto: Mreža mladih MIZ Brčko.

U stonom tenisu najuspješniji su bili:

I mjesto: Amar Tursić iz Modriče,

II mjesto: Nedim Sinanović iz Čelića,

II mjesto: Rahman Noćić iz Zvornika.

(www.muftijstvotz.ba)