Promo banner

A+ A A-

Predstavnici TIKA-e boravili u radnoj posjeti Muftijstvu bihaćkom i Medžlisu IZ Bihać

14 12 2017 03 bihac tika

Bihaćko muftijstvo i Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Bihać, danas je posjetila delegacija Turske razvojne agencije (TIKA) predvođena Omer Faruk Alimdžijem, direktorom ove agencije za BiH, koji je sa muftijom Hasanom-ef. Makićem i glavnim imamom Mensur-ef. Ćehićem, razgovarao o mogućim vidovima saradnje između ovih institucija. Prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog organizovanja sastanka u okviru kojeg su ukratko predstavili svoj rad i potencijalne oblasti za moguće buduće zajedničke projekte.

„Mi ćemo u narednom periodu TIKA-i aplicirati određene projekte, a radi se o projektu administrativno-edukativne zgrade Medžlisa i sadržajima koji su svojstveni edukacijskom dijelu našeg rada. Ta podrška bi nama mnogo značila i iskreno se nadamo da će ti projekti biti i realizirani.“, kazao je Mensur-ef. Ćehić, glavni imam MIZ Bihać

Tokom 20 godina svog rada u BiH, Turska razvojna agencija (TIKA) realizirala je preko 800 različitih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i kulture. Ovo je prva njihova posjeta Muftijstvu bihaćkom i Medžlisu IZ Bihać, a kako su nam iz ove dvije vjerske institucije kazali, ne i zadnja. Muftija Hasan-ef. Makić se na kraju sastanka zahvalio gospodinu Almidžiju na posjeti i projektima koji su realizirani u medresi „Džemaludin-ef. Čaušević“ i Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, kazavši da u budućnosti očekuje više ovakvih posjeta i zajedničkih projekata na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona.