A+ A A-

Aktivnosti muftije zeničkog

Muftija zenički primio predstavnike Teološkog fakulteta Univerziteta u Istanbulu

14 12 2017 02 zenica 1

U srijedu 13. decembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je delegaciju Teološkog fakulteta Univerziteta u Istanbulu, koju su činili prof. dr. Ahmet Temel, prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr. Mahmut Salihoglu, prodekan za nastavu i prof. dr. Elif Tokay, koordinatorica Erasmus programa Univerziteta u Istanbulu.

Prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i hfz. prof. dr. Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, prof. dr. Izet Pehlić, prodekan za naučno-istraživački rad i hfz. prof. dr. Safvet Halilović, šef Odsjeka za Islamsku vjeronauku.

Na sastanku muftija zenički predstavnike Teološkog fakulteta Univerziteta u Istanbulu upoznao je o radu i aktivnostima Muftijstva zeničkog, a na sastanku je razgovarano i o saradnji Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici i Teološkog fakulteta Univerziteta u Istanbulu.

Muftija zenički posjetio OŠ „Skender Kulenović“ u Zenici

14 12 2017 02 zenica 2

U utorak 5. decembra 2017. godine, muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti OŠ ‘’Skender Kulenović’’ u Zenici. Tom prilikom muftija se susreo sa direktorom škole gosp. Amelom Kablarom.

Zajedno sa muftijom zeničkim u posjeti OŠ ‘’Skender Kulenović’’ bio je glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica.

Direktor Kablar upoznao je muftiju sa aktivnostima u OŠ ‘’Skender Kulenović’’, posebno sa realizacijom nastave iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka i statusom vjeroučitelja u ovoj školi, a razgovarano je i o trenutnoj situaciji u obrazovnim institucijama.

Muftija zenički zahvalio se na dobrodošlici i prijemu, te je istakao da je važno da u školama imamo Vjeronauku koja mladima pruža cjeloviti pogled na svijet, s posebnim naglaskom na praktični život vjernika, i koja na primjeren način učenike upoznaje sa vlastitom vjerom u njenoj duhovnoj, moralnoj, socijalnoj i drugim dimenzijama.