Promo banner

A+ A A-

Muftije Fazlović i Adilović razgovarali o radu dvaju muftijstava

Muftija travnički Ahmed-ef. Adilović i njegovi saradnici boravili su 23. novembra 2017. godine u Muftijstvu tuzlanskom.

24 11 2017 04 tuzla posjeta travnik

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, se zahvalio muftiji Adiloviću i njegovim saradnicima na ovoj posjeti tokom koje su razmijenjena iskustva u radu dvaju muftijstava. Muftija Fazlović je istakao važnost dobre saradnje medresa u Tuzli i Travniku, kao i zajednički pronalazak odgovora na mnoga aktuelna pitanja i izazove.

Razgovarano je i o radu medžlisa, a posebno o organizaciji rada džemata u gradskim sredinama, zatim radu drugih ustanova na ovim muftilucima, kao i o edukativnim programima i programima za mlade, te predmetu Islamska vjeronauka.

Susretu su prisustvovali i pomoćnici muftije tuzlanskog Sead Seljubac i Muamer Zukić, direktori medresa Ahmed Hatunić i Dževdet Šošić, pomoćnik direktora travničke medrese Safet Durguti, glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed Huskanović i sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić.

Oni su podne namaz klanjali u Gazi Turali-begovoj džamiji, koja je zajedno sa haremom i turbetom proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, nakon čega su posjetili i Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Behram-begovu medresu i vakufski objekat u izgradnji pored džamije Kralj Abdulah u Tuzli.

(www.muftijstvotz.ba)