A+ A A-

Muftija zenički primio glavnog imama i imame MIZ Žepče

U utorak 14. novembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je imame Medžlisa Islamske zajednice Žepče na čelu sa glavnim imamom Džafer ef. Gračićem.

14 11 2017 03 zenica prijemi 1

Susret sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Žepče bio je prilika za razgovor o stanju vjerskog života na području ovog Medžlisa, o problemima sa kojima se susreću imami u svom radu, o mogućnostima unaprjeđenja aktivnosti posebno u segmentima mektebske nastave i međuljudskih odnosa, te o poboljšanju statusa imama.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i imamima na posjeti, informacijama i otvorenom razgovoru u vezi sa trenutnim stanjem džemata na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče.

14 11 2017 03 zenica prijemi 2

Također, muftija je istakao: ''Naš posao zahtjeva više strpljivosti, otvorenosti i odgovornosti prema džematu. Potrebna nam je veća disciplina. Moramo raditi na temeljitoj moralnoj obnovi, odgajati ljude da budu slobodni i blagi, a ne da budu neslobodni i poniženi''.

Na kraju, muftija zenički zahvalio se imamima na postignutim rezultatima u prethodnom periodu i zamolio ih posebno da obrate pažnju na sebe, svoju porodicu i svoje džemate.

Prijem za glavnog imama i predsjednika Medžlisa IZ Maglaj

U  ponedjeljak 13. novembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je glavnog imama i predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Maglaj Nevres ef. Hodžića i dr. Mirsada Hasanića.

14 11 2017 03 zenica prijemi 3

Na sastanku se razgovaralo o stanju vjerskog života na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, projektima koji se trenutno realiziraju na području ovoga Medžlisa, o radu Izvršnog odbora i o prijemima imama u pojedine džemate na području Medžlisa IZ Maglaj.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti, izrazio zadovoljstvo aktivnostima i projektima koji se realiziraju na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, u što se uvjerio prilikom nedavnog boravka na području ovog Medžlisa, kada je posjetio džemate Novi Šeher, Čobe, Kopice i Kosova.