A+ A A-

Muftija zenički posjetio ekonomsku školu u Zenici

U četvrtak, 2. novembra 2017. godine, muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Ekonomskoj školi u Zenici. Tom prilikom muftija se susreo sa direktorom Ekonomske škole mr. Admirom Čerimom.

03 11 2017 03 muftija zenicki ek skola

Zajedno sa muftijom zeničkim u posjeti Ekonomskoj školi bili su glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i sekretar Muftijstva Edin Kavazović, a sastanku je prisustvovao i profesor Islamske vjeronauke Mujo Čajlaković.

Direktor Čerim upoznao je muftiju sa aktivnostima u Ekonomskoj školi, posebno sa realizacijom nastave iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka i statusom vjeroučitelja u ovoj školi, a razgovarano je i o trenutnoj situaciji u obrazovnim institucijama.

Također, direktor je muftiju obavijestio da preko 90% učenika Ekonomske škole pohađaju vjeronauku, naglasivši da je to najbolji pokazatelj kvaliteta rada vjeroučitelja, ali i pokazatelj opravdanosti ovog predmeta u obrazovnom procesu.

Muftija zenički zahvalio se na dobrodošlici i prijemu, te je istakao da posjeta Ekonomskoj školi u Zenici i drugim školama na području Muftiluka zeničkog ima za cilj upoznavanje sa realizacijom nastave iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka, statusom vjeroučitelja, kao i nastavak dobre saradnje Muftijstva zeničkog i obrazovnih institucija na području Muftiluka.